3 sjove og sociale lege med Tangles

Er du i tvivl om hvordan du kan bruge Tangles?

Jeg prøver hos Mingle hele tiden at forbedre oplevelsen med Tangles. Jeg er gået i tænkeboksen for at finde måder man kan bruge Tangles til leg, der skaber socialt samvær og samtidig fremmer forskellige kognitive evner.
I den forbindelse er jeg kommet frem til 3 lege som kan give inspiration til at bruge Tangles.

Her kan du hente de tre action-kort

Hent action-kort

#1 Tanglegaards Ormen

Denne leg udfordrer børn til at samarbejde og tænke i logiske baner for at løse en given problemstilling. Legen skaber en sjov ramme hvor børn kan samarbejde mod et fælles mål.
Legen kræver 10 tangles per hold og er henvendt til aldersgruppen 9-15 år.
Selve legen går ud på at lave den længste hængende kreation af Tangles. De forskellige tangles må ikke skilles ad, og de må kun fastgøres i ét punkt.

Legen kan gøres mere udfordrende ved at tilføje andre remedier og regler. Der kan fx give en papirklips som hjælp til at lave den længere, eller kan man på en eller anden måde bruge en gaffel til at lave den længste sammensætning?

#2 Tanglardo Da Vinci

Denne leg udfordrer børn til at forhandle og kommunikere samt udfolde sig kreativt. Legen går i alt sin simpelhed ud på at lave den ”flotteste” kreation af tangles. Det kan være et dyr, en form eller en farvekombination.
Legen er henvendt til børn i alderen 3-8 år som er den alder hvor de begynder at lege med andre, lærer at dele og sætte ord på deres følelser. Senere i aldersgruppen begynder de at lærer regler og kunne sætte sig ind i andre børns oplevelser. Alt dette kan du læse meget mere om her.
Legen kræver 5 tangles per deltager og at man opsætter nogle grænser.

#3 Det Skæve tårn i Tanglisa

Det sidste spil er for de lidt ældre, og udfordre børns samarbejdes og konstruktions evner. Spillet kræver 10 tangles per hold og jeg mener det passer på aldersgruppen 9-15 år, selvom den ældre del af gruppen har mest ud af legen.
Det går ud på at bygge den højeste konstruktion af tangles med et begrænset antal.
Som altid kan spillet gøres mere interessant ved at tilføje flere hjælpemidler. Det kan fx være tape, sølvpapir eller måske et stykke snor?

Jeg håber I finder legene spændende, og så glæder jeg mig til at høre hvordan I bruger dem. Hvis I har andre lege som I oplever succes med vil jeg meget gerne høre det så vi kan få dem lagt op på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *